Ένας νέος κόσμος για τη δημοσιογραφία

Η ψηφιακή εποχή έχει έρθει και μαζί της έχει φέρει μία πληθώρα νέων τεχνολογικών σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας. Ιδιαίτερη επίδραση έχει δεχθεί ο κλάδος της δημοσιογραφίας. Η επίδραση αυτή είναι τόσο θετική όσο και αρνητική, με την ζυγαριά θα λέγαμε, να γέρνει προς τη θετική μεριά.d3eff5f22b43398622c49119001aafc3-thumb-large

Είναι θετική, λοιπόν, γιατί με το “ξέσπασμα” της ψηφιακής εποχής ανοίχτηκε ένας ολοκαίνουριος κόσμος για τη δημοσιογραφία μέσω των πλήθων δυνατοτήτων να κάνουν την διαδικασία της πιο εύκολη και πιο προσβάσιση στο κοινό.

Η πιο σημαντική είναι αδιαμφισβήτητα η έλευση των έξυπνων τηλεφώνων, γνωστά ως smartphones. Τα smartphones είναι το εργαλέιο που κάθε σύγγχρονος δημοσιογράφος πρέπει να διαθέτει πάντα μαζί του. Αυτό γιατί τον κρατάει πάντα σε συνεχή ενημέρωση μέσω του διαδικτύου, των solial media και των διαφόρων εφαρμογών. Έτσι, βρίσκεται πάντα στην καρδιά της επικαιρότητας με μία μόνο κίνηση!

Τα πλεονεκτήματα ενός smartphone

Τα social media κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά ενός δημοσιογράφου, με το twitter να είναι το πιο διαδεδομένο και γρήγορο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την άμμεση ενημέρωση σε θέματα επικαιρότητας. Είναι, επομένως, ένα άκρος σημαντικό εργαλείο στα χέρια ενός δημοσιογράφου.

Επίσης, τα διάφορα widget που ολοένα και πληθαίνουν και μπορούν να παρέχουν τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στο απλό κοινό ειδήσεις, βίντεο και εικόνες άμμεσα και συγκεντρωτικά. Ταυτόχρονα με τη δυνατότητα αποθήκευσης και σύγκρισης του υλικού με τα άλλα συγκεντρωτικά μέσα.

Τέλος, το συμαντικότερο είναι η δυνατότητα άμμεσης ανάρτησης και αναμεHand holding mobile smart phoneτάδοσης από δημοσιοράφους και κοινό. δημιουργώντες μία δίοδο επαφής μεταξύ τους.

Καταλήγουμε, επομένως, στο συμπέρασμα πως η ψηφιακή επανάσταση ήρθε για να μείνει και να φέρει το κοινό σε μία άμμεση αλληλεπίδραση και επικοινωνία στο τομέα της δημοσιογραφίας. Τώρα, μένει μονάχα να δούμε μέχρι που θα φτάσουν οι ψηφιακές δυνατότητες που ολοένα και εξελίσσονται.

 

της Ελένη Χάλη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s